woensdag 6 maart 2013

Te veel hooi !!!!

Tjonge jonge, je zou denken wanneer leer ik het nu eens, het luisteren naar mijn lijf. Maar het is zo moeilijk en ik wil zoveel en ik geniet ook zo van alles wat ons nu overkomt. Zo stond ik gisteren terwijl het zonnetje heerlijk naar binnen scheen, behang af te krabben in de babykamer bij mijn dochter en voelde ik mij toppie.


En voel ik mij nu weer helemaal prut, bah waarom wil mijn lijf niet wat ik wil!!! En ik weet het ik mag niet klagen want ik had er ook niet meer kunnen zijn en blah blah blah ja ik weet het allemaal maar ik baal nu gewoon want ik wil weer GEWOON!!!!!!

Mijn To-do lijst is megalang en ik heb zo'n zin in alles. Ik houd van mijn leven maar mijn lijf werkt niet mee en dus ben ik nu even boos. Voor namelijk op het feit dat niet alles meer vanzelf sprekend is en ik rekening moet houden met hoe ik dingen in deel. Maar ik ben 50 en geen 80 maar helaas zo voel ik mij nu wel dus ik doe weer even een stapje terug, tot gauw lieverds!!!!


41 opmerkingen:

 1. Rust maar lekker uit ...
  Het komt allemaal wel weer goed!
  Tot straks, liefs Valerie ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Verzorg jezelf goed zodat je straks lekker kan genieten van de baby. En dat is waar we kijken makkelijker naar wat niet kan dan naar wat er wel lukt. Weet dat je zeker niet de enige bent met een lichaam dat niet wil, ik troost mezelf altijd met de woorden er staat geen K van kanker voor en het zit goed tussen mijn oren, als ik jonge mensen in mijn omgeving zie met depressies of mensen die sterven op 50 aan alzheimer dan grijp ik alle moois met beide handen en op slakkengang mag, het is alleen een kunst. Doe maar lekker rustig we zijn ontzettend blij met al dat moois dat goed gaat en vooral met jou als mens.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vond een hele mooie :-)

  Doe maar rustig
  Het komt wel goed
  Geef het wat tijd

  Laat het rusten
  Het komt van zelf wel weer
  Ga verder met wat je wil doen

  Ook al ben je het zo zat
  Al dat wachten
  Dat is eenmaal het leven

  Je zult nog zo vaak zoiets krijgen
  Ook al hoop je van niet
  Ga nu rusten mijn lieve schat

  Morgen ziet de wereld weer totaal anders uit
  Begin je weer opnieuw
  Dan is vandaag verleden tijd

  Kom wat tot rust
  Stel alles uit tot morgen
  Lach om de kleine dingen

  Hou je taai kanjer ... hoe moeilijk dat ook soms is x x x x x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vandaag lekker uitrusten.
  Geniet van deze mooie dag.
  Groetjes, Thea R.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hier nog een vijftiger..
  en ook ik heb beperkingen..
  probeer te accepteren en te waarderen wat je wel hebt
  een lieve dochter en een kleinkind op komst
  uiteindelijk leveren we allemaal vroeg of laat in
  vier de goeie dagen
  en rust uit op de mindere dagen
  liefs, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Doe lekker rustig aan, ik weet het is makkelijk zeggen maar je lichaam is de baas helaas. Dat ondervind ik ook en ik ben een dertiger. Geniet van de dag!! lieve groet Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. owwww linda :-(, vind het zo balen voor je zeg

  stappie terug ALS het lukt, beter voor je lijf, maar ik snap dat je anders wilt

  vangen een knuffie voor je

  liefs jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vervelend voor je. Probeer rustig aan te doen en ik wens je daar veel sterkte mee!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ach ja.. dat is ook shit! Maar wees in ieder geval blij dat je nog dingen kunt doen. Alleen zul je inderdaad wat meer rekening met jouw eigen grenzen moeten houden. En die liggen voor jou lager dan dat je zou willen.. ik ken het fenomeen en ik ben pas 42! Dus... relax, aan dat (prachige!) buikje te zien is de baby er volgende week nog niet hoor dus je hebt nog alle tijd om mee te helpen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Komt wel goed schatje!

  Lekker genieten van het mooie weer buiten! Met een haakwerkje of iets dergelijks in de zon is het nu goed toeven. Morgen is er weer een dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh, het is zo makkelijk zeggen: rustig aan doen..!! Maar soms wil je dat gewoon niet! Wil je gewoon doen wat je wil, en niet wat je kan.. Vaak is een harde les toch eigenlijk wel een goeie, al vinden we natuurlijk altijd dat we daar niet op zitten te wachten ;) Sterkte met je beperkingen, morgen ziet de dag er weer veel beter uit, dat beloof ik je :))!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. yep, luister naar je lijf, that's it. En je wil anders, teveel.... even rustig aan nu dus weer ! x Syl

  BeantwoordenVerwijderen
 13. zo herkenbaar! Je wilt vanalles, en vooral niet ziek zijn, maar helaas wil je lijf z'n eigen gang gaan. En tja, als dat wil rusten, dan kun je daar maar beter aan toe geven, en dat is soms zooo frustrerend... Ik heb inmiddels in zeer korte tijd mijn 3e longontsteking door een ziekte die ik heb (sarcoidose) en een burnout. En tja, ik wil vanalles, maar mijn lichaam laat me in de steek als ik doorga, dus ik leg me er maar een beetje bij neer dat ik de energie niet heb, en dat ik rust MOET nemen. Succes met uitrusten!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Lijkt me idd moeilijk....zeker als je een alleskunner bent!!

  Probeer het toch maar een beetje rustig aan te doen!!

  Sterkte ermee!!


  Lieve groetjes van Thea ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Natuurlijk ben je boos, jij die altijd bezig bent, zo'n vreselijk jaar achter de rug hebt, maar zo te lezen op je blog doe je al zoveeeeeeeel.
  Lieve help behang afkrabben, dat is zo zwaar!!
  Lieve Linda, rust vandaag lekker uit en morgen is het vast beter als je weer wat uitgereust bent.
  Groetjes Gerrie.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. er zijn al zoveel mooie dingen gezegd, ik kan me er alleen maar bij aansluiten.. rust lekker uit, laat die dingen door anderen doen zodat jij straks kan genieten van de baby! En ik weet hoe het voel en dat je boos bent, morgen is er weer een dag! liefs, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Het is zwaar balen als je lijf niet wil wat jezlef wilt. Maar ook ik ken het dat mijn lijf van alle kanten NEE roept en ik alleen maar vooruit wil maar gewoonweg niet kan (en ik ben 43). Ik weet ook hoe makkelijk het gezegd is denk aan jezelf en doe rustig aan. Maar het kan je soms zo ontzettend boos maken. Maar gun je lijf nu wel de rust ide het zo hard nodig heeft. Ik ga zo ook effe liggen omdat ik anders de avond niet haal. Groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat balen voor je, pfff, ja ik vind 'luisteren naar je lijf' ook één van de moeilijkste dingen!
  Sterkte ermee!!! En rust lekker uit!!!
  Liefs, Daphne

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Kan me je frustratie wel voorstellen....moet erg vervelend zijn,maar geniet maar lekker zoveel mogelijk van de dingen die je nog wel kunt doen,hopelijk krijgt het op een gegeven moment een plekje en overheersen alleen nog maar de leuke dingen,maar ik zou me precies hetzelfde voelen....we zijn tenslotte maar mensen en het is altijd makkelijker gezegd dan gedaan...'die knop omzetten'!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hier nog een veertiger die vanaf haar 38ste hier mee geconfronteerd is. Ik wil in mijn hoofd zoveel, maar mijn lijf wil niet altijd meewerken of krijg de rekening achteraf. Nu is het voor onszelf al een heel gevecht om dat te aanvaarden (heb ik inmiddels wel al gedaan), maar de buitenwereld ziet een gezonde jonge vrouw. Zelfs manlief kreeg het vandaag op zijn verjaardag klaar om een Kwalitatief Uiterst Teleurstellende opmerking te maken dat ik lui ben (met een lach op zijn gezicht, alsof je daar wat aan hebt...zo'n opmerking komt keihard binnen) terwijl ik gisteren uren in de keuken heb gestaan voor zijn verjaardag. Je snapt dat ik de rest van de dag gewoon op de bank zit en dat hij zelf maar gaat rennen....grrr. Lieverd heel veel sterkte en luister alsjeblieft goed naar je lichaam, jij moet goed voor jezelf zorgen dat doet geen ander!!! Dikke knuff!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Goed naar je lichaam luisteren, heel erg belangrijk
  Even stap terug voor kwaliteit in je leven.
  Knuff Hester

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Lieve Linda, ik kan het me zo goed voorstellen!
  Het lijkt me echt super moeilijk. Je bent al een heel eind gekomen, je hebt veel bereikt; deze dip leer je ook nog voor te zijn. Heel veel sterkte en een dikke knuffel!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Oh Linda, dit ken ik helaas maar al te goed,het is zooooo een ellende!
  Geniet van de goede dagen is de enige raad die ik je kan geven want ook ik heb geen andere, en ik vrees dat ik OOK heel slecht leer ;)
  Dikke knuffel van Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Heel goed luisteren naar je eigen lichaam!
  Ik heb van mijn schoonmoeder (die er niet meer is) geleerd: Tel je zegeningen!
  Kijk wat je wel kan... dan ben je toch heel rijk :-)

  Sterkte en tot gauw!

  Groetjes Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Blijf goed naar je lichaam luisteren! Uiteindelijk komt het allemaal weer goed, en dan kan je alles weer doen wat je wilt! Maar ga niet te hard! Succes

  BeantwoordenVerwijderen
 26. O wat herkenbaar . Als het lekker gaat doe je gauw teveel . Ik ook een fotoboek maken uren achter de pc. M'n nek is helemaal beurs, vandaag veel geveegt achter heeeel goed voor je nek en armen. Muts die ik ben alles doet zeer .Dus nu echt even kalm aan doen , want die nek voelt echt niet goed. Luisteren naar je lichaam ja maar dat valt zeker voor jou niet mee. Ik hoop dat je je gauw weer een beetje beter voelt en hou de moed erin lieve linda.
  Groetjes Albèrtje

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat ontzettend irri, zeg. Natuurlijk weet je het wel maar ik snap heel goed dat je gewoon wilt. Omdat ik helaas verder niets voor je kan doen, zeg ik nu maar heel gewoon. Succes en sterkte. Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ohh en ik schreef vandaag nog op mijn kaartje dat ik zo blij ben dat het goed met je gaat! En nu dus even een dip... Doe rustig aan, denk aan jezelf!! x

  BeantwoordenVerwijderen
 29. ah meid ik ken dat gevoel zo goed! Bij mij is het de fibro die eist dat ik er rekening mee hou ... maandag met de eerste zonnestralen wat gek gedaan, om 18u lag ik al uitgeteld! Vandaag uien in de tuin geplant ... ik voel het nu al, belooft voor morgen!
  't Is vooral moeilijk om te aanvaarden dat je niet meer alles kan wat je wilt ... ik kan het ook nog niet hoor, ben het ook nog aan het ... leren :)

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Dat moet heel frustrerend zijn. Je geest wil zo graag maar je lijf werkt niet mee. Het herstel zal toch wat langer duren dan je lief is.

  Sterkte.
  Lieve groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Ook mij komt het heeeel bekend voor vanwege de Fybromyalgie. Inmiddels weet ik redelijk mijn grenzen en natuurlijk doe ik soms ook teveel en weet ik dat ik dat de volgende dag(en) moet bekopen. Ik ben nu ook zover dat ik dat dan ook accepteer want ik heb toch voldoening van wat ik allemaal gedaan heb de dag daarvoor of heb ik een superleuke dag achter de rug die toch ook weer klein stukje energie geeft doordat je hebt genoten. Luisteren naar je lijf is meestal het beste maar soms kan of wil je dat niet maar accepteer het dan gewoon de volgende dag zo van "ach ja natuurlijk, maar wat was het gezellig gisteren" en dan gewoon ff een off-day. Soms wordt ik er ook wel eens moedeloos van wanneer mijn lijf door bijv een papiertje op te tillen al helemaal de fout in gaat dit vanwege de HMS, of omdat ik geslapen heb....... jaha das ook gevaarlijk hoor, slapen!!! ;-) Ik ben al heel blij als ik kijk wat ik allemaal weer kan in vergelijking met zo'n 5 jaar geleden dan was met opstaan en een douche nemen al m'n energie al weg maar dan moest ik nog een hele dag........ godzijdank is dat voor mij voorbij, eens in de zoveel tijd komt dat weer terug maar signaleer ik het sneller zodat ik dan eerder op de rem trap.
  Als ik zo de reacties lees zijn er aardig wat mensen die dit herkennen, bizar toch eigenlijk.
  Dus goed op jezelf passen en af en toe over de scheef ach.......moet ook af en toe eens kunnen.
  Vooral blijven genieten van alles!!! Sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Zelf weet ik ook dat het heel moeilijk is om rustig aan te doen als het (moet) nodig is.
  Ik wens je heel veel sterkte, geniet en doe het rustig aan!

  Groeten, Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Ik zag je berichtje, en ik dacht moet gewoon even reageren.... Linda, het is zoooo lastig als je lichaam niet wil, wat je hoofd wel wil. Ik vind het super knap van jou, dat je zoveel weer doet en kunt! Het is niet niks wat je het afgelopen jaar hebt meegemaakt! Succes met alles, en blijf vooral de dingen doen waar je blij van wordt (als het kan)!!!
  Groetjes, Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Was een beetje jaloers op de foto die je hebt geplaatst. Behang afhalen is mijn grootste hobby en doe het 't liefst alleen. Geen kapers op de kust die er een stukje voor mijn neus afhalen.

  Ik herken het zo wat je schrijft over je lijf. Zo vervelend als je meer wil dan het op dat moment kan. Dan zit er niets anders op dan een stapje terug te doen. Helaas! maar dan is de dag er na waarschijnlijk weer waardevoller.
  Sterkte met het herstel.

  groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Geniet van je boos zijn, zonder het een niet het ander! X Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Ja! mag best hoor...even boos zijn.

  helpt een knuffel? bij deze.

  liefs Anna.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Ik geloof zeker dat het niet altijd mee valt om rekening te moeten houden met je lijf.
  Je wil wel maar je kannie!!!
  Ik vind het al bewonderenswaardig om te zien wat je inmiddels allemaal al weer wel kan! Een dappere doorzetter ben je, maar af en toe moet je echt even pas op de plaats maken. Je hebt maar 1 lijf en daar moet je zuinig op zijn want je moet straks nog heeeeeeeeeeel lang allemaal leuke dingen met je kleinkind gaan doen!!
  Dus, zet de versnelling maar gerust een tandje lager hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Hier nog een veertiger waarvan het lijf niet altijd wil wat de geest bedenkt...en dat allemaal door een heel klein beestje, de teek en het niet herkennen van de diagnose door de huisarts. Weet je...we kunnen heel veel, alleen in een wat ander tempo dan de meesten. Maar daardoor zien we misschien wel meer kleine geluksmomentjes (al wordt het soms ook allemaal wat veel). Hou je taai

  BeantwoordenVerwijderen

Superleuk als je een reactie achterlaat, liefs Linda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...