vrijdag 7 december 2012

Parijs!! Deel 4 de Mona Lisa

Op de donderdag vertrokken we al lekker vroeg richting het Louvre en dat was maar goed ook want tegen de tijd dat wij er weg gingen was het er megadruk.
Toen wij dertig jaar geleden in Parijs waren zijn we niet in het Louvre geweest en was ook die pyramide er nog niet. Dit keer wilde ik beslist de Mona Lisa bekijken dus daar gingen we na een bakkie het eerste heen.


En dan kom je daar de gigantische zaal in en dan hangt ze daar achter  een afzetting en nog eens extra achter glas en ze is heel klein dat had ik niet verwacht!! Fotograferen ging moeilijk vanwege het glas en iedereen die er met Mona op wilde maar allee, ik heb de Mona Lisa gezien.

Dieren op schilderijen vind ik altijd leuk!!


Jeanne d"arc
Kijk toe hielden ze nog van echte vrouwen, alleen die slang lijkt mij wat minder prettig ;-)

Vroegere belastingdienst!!!

We vonden het Louvre toch wel het hoogtepunt van onze dagen Parijs. Het was alleen jammer dat de afdeling Hollandse meesters gesloten was want daar kwamen we wel een beetje voor maar we hebben gelukkig Mona nog.

10 opmerkingen:

 1. Wat een mooie foto's Linda! Geniet van de sneeuw! Liefs Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie foto's! Bijna of we er zelf bij zijn geweest!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heerlijk om op deze manier terug te genieten. Mooi hè die schilderijen. En hihi dat buikje mocht nog, ze ziet er zacht uit, nah dan toch maar niet zo streng meer zijn voor onszelf;-)
  Fijn weekend!
  Liefs Talitha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie foto's..ja, het Louvre is een prachtig museum.
  Een fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou jij hebt veel gezien zeg.
  Geniet van het winterse weekend :))
  Groet Albèrtje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hahaha...ik weet nog dat wij ook voor Mona stonden zo van "is dit het nou helemaal?!...zo'n postzegeltje!!"..maar het is wel heel leuk om gezien te hebben. Prachtige foto's weer!! Grtzz..Maddy

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik was eens in het Louvre tijdens mijn schooltijd (vorige eeuw). Tijdens een studiereis met school. Toen zat de Mona Lisa in Tokio. En om de bewaker te plagen ging iedereen nog eens apart gaan vragen waar ze was. En die man beleefd iedere keer zijn uitleg doe... Studenten hé... En ik heb ze nu nog altijd niet gezien. Komt er nooit van om het Louvre binnen te gaan...

  Groetjes,
  Jeanine

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik hoop dat ze nu nog van echte vrouwen houden, anders heb ik een beetje een probleem :-) ja die Mona Lisa is héél klein hé, ik ben er geweest toen ik in het zesde middelbaar zat (22 jaar geleden!) maar ik herinner me wel dat ik ze ook héééél klein vond :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super tof is Parijs he! Ik was er twee/drie weken geleden nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh wow die sphinx die vind ik dan weer machtig. Ik weet dat ik als kind in een van die musea tegenover de eiffeltoren ben geweest, zo imposant was dat toen...
  En ja toen hielden ze nog van echte vrouwen, pff begin uit de kluiten te wassen, maar aan de andere kant valt het nog reuze mee, maar je krijgt het zo opgelegd van buitenaf hè...

  BeantwoordenVerwijderen

Superleuk als je een reactie achterlaat, liefs Linda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...