vrijdag 16 maart 2012

Worstelen met acryl....

Wat een heerlijk weer was het gisteren, zo'n kans om even lekker buiten te zitten en te genieten van de warme zonnestraaltjes moet je natuurlijk pakken.

Mooi moment voor een haakwerkje........
Die heerlijke doos met bolletjes acryl lokte natuurlijk ook heel erg dus ik dacht ik begin eens met de ripple-stitch. Nou met recht rimpel geen succes maar toch even leuk mijzelf bezig gehouden in de tuin. Ik haak altijd met katoen en ik moet zeggen: ik vind haken met acryl geen onverdeeld genoegen met andere woorden het viel vies tegen. Terwijl ik op het blog toch veel dames tegen kom die de prachtigste dingen maken met acryl.
Ik heb een plaid in mijn hoofd maar wil niet een zelfde als mijn katoenen met grannies. Gisterenavond nog met dit begonnen maar ik weet het niet misschien moet ik maar gaan breien met de acryl, de meebreideken van  Elizabeth lonkt ook al een hele tijd naar mij en van Jacomijn kreeg ik van de week ook een patroon van een prachtige plaid. Misschien moet ik dat patroon eens uitproberen dus ik worstel nog even verder ;-) Alvast fijn weekend allemaal!!

20 opmerkingen:

  1. ik vind het er wel leuk uitzien hoor, lekker vrolijk die kleurtjes !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. je bent weer goed bezig! Heerlijk he zo buiten, hondje erbij...leuk! Geniet ze!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het ziet er leuk uit....maar ik snap precies wat je bedoeld....ik ben zelf bezig met Granny's van acryl...het haakt inderdaad stukken minder prettig als de katoen. Maar uiteindelijk is het resultaat wel leuk.
    Heerlijk he zo buiten bezig zijn ....hondje erbij en genieten maar. Helaas is het hier vandaag al weer een stukken minder.

    Prettig weekend,
    Groetjes Grietje

    BeantwoordenVerwijderen
  4. wel heerlijk vrolijke kleurtjes! ik haak met katoen of wol. wol heb ik het liefste maar katoen vind ik vaak weer wat mooier worden, met acryl heb ik geen ervaring. ben benieuwd wat het uiteindelijk gaat worden, je bedenkt vast wel iets heel leuks!! groetjes, Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De hond zit ook al zo bedenkelijk te kijken.
    Je hebt wel vrolijke kleurtjes uitgekozen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. de meebreideken van elizabeth is echt leuk,ben een week of 8 bezig kijk er steeds naar uit,dus..... ik gebruik de babywol van zeeman prima. wat je nu hebt zijn wel super leuke kleurtjes gr marloeskreatief

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik ben ook een van die acryl-haak-mensen (lekker goedkoop van Zeeman of Wibra) en ik vind het prima werken, zo heeft iedereen zijn voorkeuren. Overigens heb ik mijn paarse sjaal in een ripple stich gemaakt van, jawel, acryl.
    Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Tja, het was een echte lekkere lentedag gisteren, en dan zeker met al die leuke kleurtjes acryl!! Ben benieuwd naar het resultaat.Zelf vind ik katoen ook fijner om mee te haken, het nadeel van alleen acryl is dat het in gebruik snel gaat pluizen. Katoen of een mix ervan blijft mooier, is mijn ervaring. Prettig weekend!!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Gebruik je misschien een te kleine haaknaald? Bijvoorbeeld: als ik met de Wibra-wol ga haken, neem ik altijd 5 of 5,5 en dat gaat heel goed! Succes in ieder geval en fijn weekend!! :o)!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik ben vaker met de naaimachine in de weer dan met haak- of breinaald. Ik heb wel de bedoeling om de naalden wat vaker op te gaan pakken maar eerst moet mijn pop af!!
    Dus ik kan eigenlijk niet oordelen over wat lekkerder of mooier werkt. Ik vind wel dat je probeersel er mooi uit ziet! En die doos met bolletjes ziet er wel heel verleidelijk uit. Schattige kleurtjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Die blik van je hond is goud waard. Echt zo van.... ik vind alles best.... ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Tot volgende keer met een breiwerkje dan maar?!
    Fijn weekend, groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik vind acryl juist fijner. Whaha, gelukkig kunnen we kiezen. Kijk eens bij Drops. Misschien vind je daar een leuk haakpatroon...

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik haak momenteel met een mengsel half merino/half acryl, en het is even wennen, maar ik vind de grannys veel fijner aanvoelen. De katoenen vierkantjes worden op den duur zo stug, dus ik ben blij dat ik met deze wol begonnen ben. En ja, je zit sneller met je haaknaald in het garen, dat klopt... Succes!!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Het scheelt heel veel hoe warm je handen zijn en het ene acryldraadje gaat beter dan het andere heel vreemd, de kleuren zijn wel heel erg leuk....misschien eventjes wennen?

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik ben ook een katoendame hihihihihi

    Worstel ze met het zoeken naar het geschikte patroon mop. Ik vind de kleurtjes trouwens super hoor!!!!

    En een kroel over koppie van lief hondenbeest ..... die kijkt zo lief op de 1e foto :-))))

    Fijn weekend!!!!!!

    Liefs Moos

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ziet er zo op de foto echt hartstikke leuk en kleurrijk uit! Zou nog even volhouden en doorgaan, wie weet wat voor moois er uiteindelijk nog ontstaat. Zelf haak ik met alles, zelfs met ijzerdraad en raffia...

    Succes!

    Groetjes,
    Rosalie

    www.studiozakka.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat een mooie kleuren, veel haak plezier

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ik ben ook van de katoen. Ik heb al een paar keer met acryl geprobeerd maar die van de wibra vind ik zo stug. Je heb wel verschil in acryl hoor. Je hebt ook lekkere zachte en die valt dan wel mee, maar ik hou het meestal toch bij katoen. Blijft ook veel mooier.

    Groetjes, Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Hey!
    Ik was zelf ook net van plan om met acryl te beginnen...
    Ga in ieder geval je blog volgen, ben benieuwd wat het uiteindelijk gaat worden!
    Groetjes, Pytsje

    BeantwoordenVerwijderen

Superleuk als je een reactie achterlaat, liefs Linda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...