donderdag 1 december 2011

Erfstukjes

Gisterenavond bij mijn ouders langs geweest om onze foto's van Praag te laten zien, mijn ouders zijn er zelf ook eens geweest dus veel punten van herkenning. Met mijn vaders nieuwe knie gaat het voorspoedig dus veel oefenen en langzaam de goede kant op. Na een gezellige avond weer huiswaarts bij het vertrek duwde mijn moeder onze zoon een doosje in de handen met de woorden : wat rommeltjes misschien heb je er nog wat aan.
Thuisgekomen keek hij in het doosje en zie daar opa's geliefde schaafjes, mijn vader is timmerman en zoonlief doet ook veel aan houtbewerking dus vandaar dat ze hem ten deel zijn gevallen denk ik. Ik vind het zo'n ontroerend gebaar des te meer omdat ik altijd verliefd ben geweest op het ene schaafje wat ik als kind zijnde net een arresleetje vond. Voorlopig staat een deel te pronken in mijn kast en kijk ik weer met liefde naar het sleetje.

 

10 opmerkingen:

 1. Fijn dat het goed gaat met je vader, en dat erfstukje zou ik ook koesteren, hier ook timmermannen in de familie, je verhaal is herkenbaar en ik zag er als kind ook een sleetje in, hoewel die van mijn vader niet zo mooi was als die van jou vader.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mooi zeg ! Inderdaad zie ik ook een sleetje. Fijn om naar te kijken, het is bijna te mooi om te gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi! Ook nog in zo'n goede staat, zo te zien.
  Fijn dat het de goede kant op gaat met je vader.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat bijzonder! Het ziet er prachtig uit. Het is inderdaad net een klein arresleetje! Dat zijn toch hele dierbare stukken en ze zien er ook nog heel gaaf uit. Zuinig op zijn!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een bijzonder mooie stukjes..., ik kan me begrijpen dat je daar heel blij mee bent. Echt iets om te koesteren als heel dierbaar!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie stukken gereedschap en wat bijzonder dat ze nu bij jou zijn. Ik kan me voorstellen dat je er heel blij mee bent. Leuk trouwens dat je zoon ook iets heeft met houtbewerken. Vindt opa vast ook geweldig! Fijn dat het goed gaat met je vader.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat een mooie stukken! Ik zou daar ook erg blij mee zijn. Groetjes Céline

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit is voor je zoon ook een leuk aandenken aan zijn opa. iets om te koesteren. wat een mooie schaafjes. het is inderdaad net een arreslee.
  heel mooi

  grtjs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat lief zeg, ik denk al zijn dat schaafjes het lijkt wel een mini slee pakketje voor poppen ofzo hahah

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ik had pas een kaart naar duitsland ook nooit aangekomen
  als een kaart 60 dagen onderweg is krijgt hij de status ( expired) dat gaat autmotisch en dan mag je een nieuw adres aan vragen want die kaart komt gewoon niet meer aan of is zoek... die persoon heeft nog een jaar na aanvragen de tijd om hem te registeren zo wwerkt dat ik heb van die kaart uit duitsland al een nieuw adres mogen aanvragen haha wat is jou username daar ????? mijne jetinoto kan je zoeken :)

  BeantwoordenVerwijderen

Superleuk als je een reactie achterlaat, liefs Linda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...