woensdag 30 november 2011

Praag deel 2

Zaterdags zijn we met de tram richting de Praagse burcht gegaan deze is wat hoger gelegen.
We bezochten daar oa. het oude Koninklijk Paleis, de St.-Vituskathedraal, St.-Jorisbasiliek en het gouden straatje.Het was alleen heel lastig om binnen te fotograferen want er mocht geen flits gebruikt worden maar de kathedraal was toch wel een hoogtepunt met allerlei graftombes, rijk gedecoreerd en prachtige glas in loodramen.
In het gouden straatje stonden schattige ienieminie huisjes waar vroeger de goudsmeden in woonden nu zaten er allemaal kunstzinnige winkeltjes in.

Ik heb in een van de winkeltjes een schattige houten poes gekocht, in het paars (natuurlijk)
Uitzicht vanaf de burcht op het Loretoheiligdom.In de loop van de middag weer richting hotel want omdat zaterdag onze trouwdag was leek het ons wel leuk om naar een concert te gaan, deze werd gegeven in de Barokzaal van een kerkje, heel knus en erg leuk om bij te wonen.


Toen we terug slenterde naar het oude stadsplein stond ons een verrassing te wachten, het miezerige kerstboompje van de dag ervoor was getransformeerd tot een prachtige megaboom en de kerstmarkt was geopend terwijl wij bij het concert zaten. Wij waanden ons in een kerstwereld met heerlijke geuren, gezellige kerstmuziek en veel vrolijke mensen maar daar zal de drank ook wel debet aan geweest zijn want de Tsjechen lusten wel een borrel.
De karakteristieke Týnkerk bij dag en mooi verlicht 's avonds.


De St.-Nicolaaskerk.   

Toch aardig opgeknapt dat miezerige boompje.
Daarna heerlijk gegeten met uitzicht op een waterrad. Zondags met de metro naar het Palladium een mega-winkelcentra waar het helaas ook erg warm was,de kachel werd er goed opgestookt.Alles was al in kerstsfeer maar ook hier veelal behoorlijk dure winkels na geluncht te hebben weer richting oude centrum.

  Nog even langs de John Lennon-wall gewandeld en de laatste foto's in het Kampa-park gemaakt. In Praag kwamen wij ook veel kunst tegen hier onder nog een aantal foto's.
Heren met hoge nood bij het Kafka-museum.

De enige Trabant die we tegen kwamen moest natuurlijk vereeuwigd worden.Deze foto vind ik de mooiste....


Ook mooi het uitzicht uit onze hotelkamer.
Na een heerlijk maar vermoeiend weekend kwamen wij weer thuis waar de katten ons verwelkomde als of we jaren waren weggeweest, we bij een borrel het weekend nog even doornamen en daarna heerlijk  ons eigen bedje in doken, there is no place like home!!

6 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige foto's. Praag lijkt me zeker de moeite waard.

  Groetjes,Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke impressie! Jullie zullen nog lang na kunnen genieten van dat bijzondere weekend. Wel grappig dat je toch nog even benoemt dat thuis toch het beste is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die boom .... schitterend!!!!!

  Leuk hoor om aan de hand van al die prachtige foto's toch ook een beetje Praag mee te mogen maken.

  En je hebt gelijk. Die van die brug is bijzonder mooi!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Schitterende impressie van een gigantisch weekend, lijkt me zo. Jullie hebben veel moois gezien! Wij hebben het ook altijd, als we weer thuis zijn, daar ben je toch het liefst!Liefs Liesbeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ontzettend leuk om mee te kijken op jullie reis. Wat hebben jullie veel gezien en gedaan in die paar dagen! De foto's zijn ook prachtig.
  Het is inderdaad ook wel weer heerlijk om lekker thuis te zijn (met de leuke herinneringen!)

  Ik zag dat je ook volger bij mij geworden bent: leuk!

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 6. heb al je 2 blogies gezien wat onzettend leuk zeg!! hor mijn collega's vaak over praag dat het er zo mooi en leuk is :) die ene foto is zeker de mooiste :D

  BeantwoordenVerwijderen

Superleuk als je een reactie achterlaat, liefs Linda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...