dinsdag 29 november 2011

Praag

Praag was geweldig, we hebben heel veel foto's gemaakt en nu ik aan het selecteren ben welke ik jullie wil laten zien kom ik tot de ontdekking dat het nog een hele waslijst is dus ik deel mijn verslag maar in tweeën.
We vertrokken om 4 uur 's ochtends richting Schiphol tijdens de vlucht kwam boven de wolken de zon op maar toen we landen in Praag was het daar nog mistig en had het gevroren.De taxi stond al op ons te wachten dus  waren we al vroeg bij ons hotel om onze bagage af te geven. Op 100 meter afstand van het hotel lag de beroemde Karelsbrug toen we die om half 10 beklommen was het er nog super rustig waar op wij nog tegen elkaar zeiden :dat is het voordeel als je eind november gaat dan is het niet zo druk meer, hoe naïef van ons toen we 2 uur later weer op de brug kwamen zag het er zwart van de warm aangeklede toeristen. En inmiddels hadden alle verkopers,muzikanten en poppenspelers ook stelling genomen op de brug, het is dat het zo koud was anders had ik mij er de hele dag kunnen vermaken met alleen maar mensen kijken.
Toen was het er nog rustig.

Het bruggenhoofd

We zijn op het gemak de oude stad ingelopen, 15 jaar terug zijn we al eens een dagje in Praag geweest toen we met de kinderen op vakantie waren. Maar de brug was het enige wat ik mij daar nog van herinnerde. Door knusse straatjes richting het oude stadsplein waar ze bezig waren de kerstmarkt op te bouwen.
De astronomische klok van het oude Raadhuis.

Het eerbetoon aan de hoefsmeden op een gevel.


Hier zijn ze met de kerstboom bezig, ik vond het maar een miezerig ding.....
 Daarna door de Joodse wijk geslenterd langs Gucci, Prada en meer van dat soort dure winkels en vervolgens na de lunch weer terug richting brug waar het inmiddels aanmerkelijk drukker was.


Manlief had gezorgd voor prachtige rozen op onze hotelkamer ter ere van onze trouwdag.

Hier ontbeten we elke ochtend en de eerste avond hebben we hier heerlijk gedineerd.
Zo morgen maar weer verder met mijn verhaal en nu haasten ik moet zo naar de fysio,ppfff.


12 opmerkingen:

 1. Nou, dat is al een mooi begin van het reisverslag. Ben benieuwd naar de rest, ik ben zelf nog nooit in Praag geweest.
  Succes bij de fysio.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie foto's, zo te lezen hebben jullie het heerlijk gehad !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige foto's en ja, die brug is echt geweldig! Ben blij dat ik er ook ooit over heen heb gelopen. Zo mooi!!!! En wat lief, die prachtige bos rozen.
  Succes bij de Fysio.
  Groetjes, Liane

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben nog nooit in Praag geweest maar het lijkt me een prachtige stad. Heerlijk al die foto's, zo krijg ik van jou een fantastische rondleiding. Ik vind dat je een heel attente man hebt hoor. Zo'n prachtige bos rozen op jullie hotelkamer! Wat ontzettend lief!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk zo'n reisverslag !!! Mooi is het daar! En jullie hotelkamer ziet er ook zo mooi uit!! Kijk al uit naar deel 2 van je verslag! :o)!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Praag is echt prachtig, een gouden stad en je hebt er mooie foto's van gemaakt. Ik ben er zelf een paar jaar geleden geweest en je blijft foto's maken. Fijn dat je zo genoten hebt , groetjes Roos.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Schitterend, dat je ons meeneemt naar het mooie Praag. Wat hadden jullie een giga hotelkamer en wat ontzettend lief van je man, die mooie bloemen.
  Als ik dit zo allemaal bekijk, weet ik zeker, dat jullie genoten hebben. Op naar deel twee !!!!Liefs Liesbeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh, wat zullen jullie genoten hebben! Het ziet er prachtig uit en wat een verrassing zo'n mooie bos rozen op je hotelkamer :).
  Leuk om zo even met je mee te wandelen door Praag.

  lieve groet,
  Betsy
  wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ZO mooie stad en cultuur. Je hebt prachtige foto's gemaakt. en wat lief van je man.. Die rozen. Zo romantisch. Fijn om te horen en te zien dat je er van hebt genoten.

  grtjs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat heerlijk om via de foto's even mee te genieten van jullie trip! Ik ben nog nooit in Praag geweest, maar wat schitterend...
  Ik houd echt van cultuur, maar ben hier thuis wel de enige..
  Wat hadden jullie een prachtige hotelkamer, en de eetzaal lijkt wel een grot of kelder..., wat een sfeertje!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wow wat een prachtige stad!
  En wat een schitterende fotoos .... kan zien dat jullie onwijs genoten hebben!

  BeantwoordenVerwijderen

Superleuk als je een reactie achterlaat, liefs Linda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...