dinsdag 4 december 2012

Parijs!! Deel2

Vandaag weer verder met Parijs, op onze tweede dag trokken we met de trein richting Versailles, we hadden 1 overstap maar dat leek prima te gaan want we kwamen in een wagon die helemaal in de stijl van Versailles was versierd.
Helaas na een aantal stations kwamen we er achter dat we dus de verkeerde kant op gingen dus maar uitgestapt om weer een aantal haltes terug te gaan.





We belandde op een schattig klein stationnetje en gelukkig scheen de zon. Met helaas een uurtje vertraging arriveerde we in Versailles, waar het niet super druk was dus we waren zo binnen.






Alle wand-en muurschilderingen zijn prachtig maar er hing ook moderne textiele kunst en daar laat ik wat foto's van zien. In diverse zalen hingen hele gevaartes aan het plafond met daarin verwerkt: stukken stof, gebreide lappen, kant en band. Erg bijzonder.....










Er waren zelfs een stel marmeren leeuwen omhaakt 







En omhaakte kreeften (sorry voor de slechte foto) en er stond een prachtig kamerscherm, waar natuurlijk mijn oog op viel met dit tafereel.Nog steeds mooi na al die jaren.




Verder liepen we nog tegen die stel stilleto's aan en toe we dichterbij kwamen ontdekte we dat ze gemaakt waren van pannen en deksels, echt super!!








Zo dit was Versailles, morgen gaan we weer lekker verder met mooie plaatjes van Parijs. Kijken jullie uit dat je niet weg spoelt als je naar buiten gaat want het stroomt hier van de regen, lekker knutselweer ;-))

14 opmerkingen:

  1. Wat mooi en bijzonder allemaal, fijn dat we mogen mee genieten !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie foto's, die schoenen schitterend. Hou jij de regen daar want het is hier nog droog en ik moet er nog uit vanmiddag.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw fantastisch!! Die schoenen zijn echt gaaf!! Wij zijn vorig jaar op de terugweg van vakantie met een tussenstop naar Versailles geweest, helaas was het paleis toen al dicht en konden we alleen nog door de tuinen rondlopen, wat ook prachtig is hoor, maar had graag binnen gekeken...heb ik nu via jou even kunnen doen:-) Grtzz..Maddy

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat geweldig die schoenen zeg Gr. Marloeskreatief

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat prachtige foto's weer. Nog mooier dan gisteren... Wist niet dat er zo een speciale trein rondreed. En wat leuk dat er net zo een tentoosteling aan de gang was. Prachtig die schoenen... Ben al benieuwt voor het vervolg van morgen.

    Groetjes,
    Jeanine

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Linda
    mooie foto's,gaat het goed met je?
    Groetjes Hannie

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Oh, wat een mooie foto's. Zo erg was het denk ik niet om in zo'n mooie trein te zitten. Die schoentjes zijn helemaal geweldig.
    Groetjes Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  8. nou werkelijk je hebt wel hele bijzondere foto's gemaakt zeg ♥♥♥ ik zit hier volop mee te genieten
    doe je rustig aan hihi?

    wel fijn om je te lezen hoor

    lieve groet jenneke

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oh, wat een geweldige tentoonstelling in Versailles.. die leeuwen, daar word ik helemaal blij van!! Echt super, die mogen wel bij mijn voordeur ;)!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Linda, wat een prachtige foto's uit Parijs!!! En dat zijn nog eens hakken!!
    Groetjes, Hennie

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wauw, wat gaaf die textiel kunstwerken! Veel plezier daar!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat leuk, blogjes over Parijs! Mooie stad!
    En wat een prachtige textiele kunstwerken. Ik vond de garnaal leuk. Ik had toevallig net een garnaal als surprise gemaakt ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Oh wow die wagon, prachtig!
    En hihihi toch ook wel bijzonder om in de verkeerde trein te zitten en op zo'n prachtig stationnetje uit te stappen.
    Ben wel al eens in Versailles geweest, maar niet binnen. Maar wow hele bijzondere tentoonstelling!

    BeantwoordenVerwijderen

Superleuk als je een reactie achterlaat, liefs Linda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...